Մաթեմատիկա․ Տնային

1.Գրեք այն թիվը, որը 100 անգամ մեծ է տրված թվից.

Ա. 7,4 7,4 . 100 = 740

Բ. 0,01 0,01 . 100 = 1

2.Գրեք այն թիվը, որը 100 անգամ փոքր է տրված թվից.

Ա. 4,32 4,32 : 100 = 0, 0432

Բ. 0,005 0,005 : 100 = 0, 00005

3.Գործվածքի 1 մետրն արժե 8,5 հազար դրամ:Ի՞նչ կարժենա այդ գործվածի 10 մետրը:

8,5 . 10 = 85

4.Կատարեք գործողությունները.

(228:19+910)*(728:182+85)

1) 228:19=12

2) 12+910=922

3) 728:182=4

4) 4+85=89

5) 922.89=82058

5. 2-լիտրանոց և 3-լիտրանոց անոթներով տեղափոխում են 80 արևածաղկի ձեթ:2-լիտրանոց անոթների քանակը նույնն է, ինչ որ 3-լիտրանոցներինը:Ընդամենը քանի՞ անոթ է օգտագործված:

1) 80:5=16

2) 2.16=32

3) 3.16=48

16+16=32

Реклама
Запись опубликована в рубрике Մաթեմատիկա. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s